Kniver

Våre kniver

Sekiryu har tre knivserier i forskjellige prisklasser for ulike behov. Seriene vi fører er; Sekiryu Master, Sekiryu Wood og Sekiryu Damask. Her vil alt fra hobbykokker til kokker finne sine favorittkniver.

Sekiryu Sekiryu Master

For hverdag og profesjonelt bruk.

Sekiryu Master har vært i produksjon i omtrent 17 år. Serien har knivblad av 8A høykvalitets- japansk molybden stål. 8A japansk stål har en solid hardhet og skarphet og har vanskelig for å ruste. Sekiryu Master serien har et enkelt design og for forbrukeren som foretrekker den enkle og sofistikerte kniven er dette god match på grunn av kvaliteten på kniven og bladet. Denne serien er perfekt for både hobbykokken og for den profesjonelle. Sveiset klinge hindrer vann å komme inn i håndtaket.

Skaftet er produsert i sort POM termoplast, som er et stivt og sterkt materiale som gir et godt grep på kniven. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlaging til en fantastisk opplevelse. Mesteparten av knivene er produsert for hånd og håndslipt, noe som er et gammelt, tradisjonelt japansk håndverk. Hardhet på Rockwell skalaen: 56-58.

 

Kniver i serien

Sekiryu Wood

Knivserien med japansk eleganse og presisjon.

Sekiryu Wood serien har vært i produksjon i omtrent 7 år. Serien har 3-lags stål hvor det midterste laget er av 8A høykvalitets- japansk molybdenstål. Sidene er 420J2 rustfritt stål. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlaging til en fantastisk opplevelse.

Mesteparten av knivene er produsert for hånd og håndslipt, noe som er et gammelt, tradisjonelt japansk håndverk. Håndtaket er redwood, som er et bartre fra California med en blank rødlig kjerne som mørkner etterhvert. Hardhet på Rockwell skalaen: 56-58.

 

Kniver i serien

Sekiryu Damask

Sekiryus eksklusive damaskserie med 32 lag og VG-10 kjerne.

Sekiryu Damask serien har vært i produksjon i omtrent 10 år. For å produsere Damask-designet på knivene, brukes VG-10 rustfritt stål som kjernen av bladet. Et spesielt karbonstål av både høykarbon (veldig hardt stål) og lavkarbon (mykt stål) legges vekselvis 16 ganger på hver side av kjernens blad. Med Sekiryus originale støpeteknologi er de i stand til å utvikle en kniv med et damaskaktig blad som er enkelt å slipe og polere. Dessuten er den mer motstandsdyktig mot rust.

Den viktigste prosessen i smiingen av bladet er at den varmes opp til 1050 grader celsius og senere blir avkjølt til –70 grader celsius. Denne prosessen gjør at stålbladet blir mye sterkere enn med vanlig bladsmiingsmetode. Her benyttes det høyteknologiske slipemaskiner for det beste grunnlaget og den jevneste slipingen.

Flere prosesser med grovslip fra start, til fullføring med finslip og polering, gjør knivene tynnere og skarpere mot delen av skjærekanten. Skjærekanten på kniven går gjennom fire prosesser, ved hjelp av grov bryne, og mellombryne til finbryne, og polering til slutt. Denne metoden gir knivene en skarp og mer varig skjærekant.

Serien har et komposittskaft av sort Micarta. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlagingen til en fantastisk opplevelse. Mesteparten av knivene er produsert for hånd og håndslipt, noe som er et gammelt, tradisjonelt japansk håndverk. Hardhet på Rockwell skalaen: 60-61.

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO