Ambassadører

Aleksander Vartdal (NO) og Sebastian Thureson (SE) - Runa Kvendseth (NO) og Danyel Couet (SE)

Anerkjente, prisvinnende kokker med lidenskap for kokkefaget. For dem er det avgjørende å arbeide med gode kvalitetsredskaper som Sekiryu – både på jobb og hjemme.

Aleksander Vartdal (NO)

Profesjonell kokk, matfaglig konsulent og kreativ utvikler. Vant sølvplassering i Årets Kokk 2023. Har mange års erfaring fra topprestauranter som Statholdergaarden, Sentralen, Festningen og Happolati. 

For Aleksander handler kokkefaget om prosessen og gleden av å skape noe. Å behandle tradisjon med respekt, og samtidig alltid bevege seg framover. Derfor er utvikling avgjørende, både for han personlig, men og for bransjen han er en del av. Når alt kommer til alt, er det lidenskapen til faget som driver Aleksander videre.

– Jeg ønsker å gjøre en forskjell i bransjen, og motiveres av utvikling og god, gjennomtenkt mat. Å se mulighetsrom på en reflektert måte, og skape helhetlige løsninger for mine samarbeidspartnere. Inspirere morgendagens kokker til å se kreative, bærekraftige måter å jobbe med faget vårt på, synes jeg er utfordrende, spennende og veldig verdifullt.

Runa Kvendseth (NO)

Erfaring fra topprestauranter i Norge og jobber nå på Søl i Stavanger. Hun var også involvert i den anerkjente restauranten Speilsalen i Trondheim. Kvendseth har vunnet en rekke priser og finner inspirasjon i bærekraftighet – å velge sesongbaserte ingredienser og utnytte dem på best mulig måte

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Sebastian Thureson (SE)

Profesjonell kokk som vant sølvplassering i Årets Kokk 2016 i Sverige. Har jobbet på flere topprestauranter i både Sverige og USA og driver nå restauranter som Allegrine og Taverna Brillo i Stockholm. 

– Mat er en stor del av alles liv, uansett hvilket land eller kultur man kommer fra. Å samles rundt et måltid som består av håndverk, tradisjon og lidenskap er noe jeg streber etter for alle gjestene våre.

Å la seg inspirere av naturen og menneskene rundt oss er naturlig og bør ta en sentral plass i den kreative prosessen som hele tiden pågår på et restaurantkjøkken. Med nytenkning, innovasjon og respekt for tradisjon kan vi utvikle en bærekraftig matkultur som appellerer til fremtidens restaurantgjester.

Danyel Couet (SE)

En kulinarisk mester som har utmerket seg med sin unike tilnærming til matkunsten. Fransk-svensk og oppvokst i Paris, Danyel har vært TV-programmer og utgitt en rekke kokebøker.

Danyel Couets Paris er oversatt til flere språk.

Han ble sølvmedaljevinner i Bocuse d`Or. Danyel er for tiden eier og manager for syv restauranter i Sverige. I 2017 åpnet han sin første egen restaurant, Allegrine, som er oppkalt etter Danyels bestemor. I januar 2019 åpnet han sammen med Sebastian Thureson restauranten Manufacture.

 

 

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO