Sekiryu Damask

Grønnsakskniv 15 cm

Frukt, grønnsaker, presisjonskutting og enkelt kjøttarbeid.
12 cm
VG-10 rustfritt damaskstål
Komposittskaft, sort Micarta
Presisjonskutting

Om kniven

En forsterket kniv med god tyngde laget for de tøffe oppgavene. Knivbladet er laget av VG-10 rustfritt stål, som har vanskelig for å ruste. Brukes til å skjære frukt, grønnsaker, presisjonskutting og enkelt kjøttarbeid.

Sekiryu Damask serien

Sekiryu Damask serien har vært i produksjon i omtrent 10 år. For å produsere damask-designet på knivene, brukes VG-10 rustfritt stål som kjernen av bladet. Et spesielt karbonstål av både høykarbon (veldig hardt stål) og lavkarbon (mykt stål) legges vekselvis 16 ganger på hver side av kjernens blad. Med Sekiryus originale støpeteknologi er de i stand til å utvikle en kniv med et damaskaktig blad som er enkelt å slipe og polere. Dessuten er den mer motstandsdyktig mot rust.

Den viktigste prosessen i smiingen av bladet er at den varmes opp til 1050 grader celsius og senere blir avkjølt til –70 grader celsius. Denne prosessen gjør at stålbladet blir mye sterkere enn med vanlig bladsmiingsmetode. Her benyttes det høyteknologiske slipemaskiner for det beste grunnlaget og den jevneste slipingen. Flere prosesser med grovslip fra start, til fullføring med finslip og polering, gjør knivene tynnere og skarpere mot delen av skjærekanten.

Skjærekanten på kniven går gjennom fire prosesser, ved hjelp av grov bryne, og mellombryne til finbryne, og polering til slutt. Denne metoden gir knivene en skarp og mer varig skjærekant.
Serien har et komposittskaft av sort Micarta. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlagingen til en fantastisk opplevelse.

Mesteparten av knivene er produsert for hånd og håndslipt, noe som er et gammelt, tradisjonelt japansk håndverk. Hardhet på Rockwell skalaen: 60-61.

Stålkvaliteten

Alle knivseriene er laget av japansk kvalitetsstål. Fabrikken produserer også sverd, noe som er et solid kvalitetsstempel. Knivene kombinerer en perfekt balanse med et godt håndtak, slik at den blir enkel å jobbe med. Hver eneste kniv er håndslipt av de beste knivmakerne i Japan.

 

Kniver i samme serie

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO