Om Sekiryu

Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet

Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.

Sekiryu

Byen Seki i Japan har vært kjent som Japans sverdsentrum i over 700 år. Her har man gjennom århundrer perfeksjonert sverd- og knivproduksjonen med enheten mellom menneske og redskap som det høyeste målet.

Sekiryu gir deg det beste av japansk håndverk, styrke og presisjon, – til glede for deg og dine gjester. Vi kaller det ren og skjær glede.

Stålkvaliteten

Knivene har en legering av ekstra hardt stål, som inneholder blant annet molybden, wolfram og ferrovanadium som gjør knivens egg ekstra slitesterk og rustfri. Molybden gjør at stålet tåler høyere produksjonstemperatur og dermed blir mer robust. Molybden gir også en slippeffekt som gjør at kniven både glir bedre gjennom råvarene og blir lettere å rengjøre. Wolfram gjør stålet hardere og forlenger skarpheten til kniveggen.

Ferrovanadium (50/50 jern/vanadium) er den foretrukne blandingen i japansk knivproduksjon. Ferrovanadium er også foretrukket i kirurgisk verktøy som f.eks. skalpeller.

Håndtaket

Håndtaket er laget av spesialbehandlet treverk som igjen er beskyttet av et slitesterkt POM. Resultatet er et flott håndtak med naturlig trestruktur, god slitestyrke og høy kjemikalieresistens. Dermed har du et sikkert og godt grep på en perfekt balansert kniv, utviklet for presisjon og kokkekunst.

Aleksander Vartdal

Vinner av Årets Unge Kokk 2019 og en av fem kandidater til Årets Kokk 2021 i regi av Bocuse d´Or Norge. Vinner han, blir han Norges neste kandidat til den prestisjetunge Bocuse d´Or. Skal du nå toppen blir kun det beste godt nok, og der har Aleksander og Sekiryu funnet hverandre. Det handler om ren og skjær glede, enten du jobber med de beste knivene, eller spiser den beste maten.

Les mer om Aleksander

Hva betyr Sekiryu?

Seki

Byen Seki har gjennom flere århundrer vært en betydelig produsent av kvalitetskniver til hele verden. Sekiryu er født frem av denne tradisjonen, – 100 % ekte Sekikvalitet. Dette er betydningen av det første tegnet.

Ryu

Ryu betyr drage. Dragen er en japansk fantasifigur med stor plass i eventyrene. Det er et uttrykk om dragen som heter «slik dragen stiger mot himmelen» med betydningen «nå vil alt bli helt fantastisk». Det er betydningen av det andre tegnet.

Made in

Våre kniver er 100% laget i Seki av vår grunnlegger som etablerte Sekiryu i 1974. Dette er betydningen av det siste tegnet.

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO