Sekiryu Wood

Santoku m/luftlommer 16,5 cm

Skjæring og hakking av ost, kjøtt, frukt, grønnsaker og nøtter.
16,5
3-lags stål
Rosentre
Skjæring, hakking og snitting

Om kniven

Santokukniv med luflommer er en japansk kokkekniv. Kniven ligger godt i hånden og skarpheten gjør at den enkelt skjærer gjennom de fleste råvarer. Den er særlig anvendelig til å skjære tynne skiver av grønnsaker og sjømat. Den kan også brukes til å finhakke kjøtt eller urter. Luftlommene i bladet forhindrer vakuum og gjør at det du skjærer slipper kniven lettere.

Sekiryu Wood serien

Sekiryu Wood serien har vært i produksjon i omtrent 7 år. Serien har 3-lags stål hvor det midterste laget er av 8A høykvalitets- japansk molybdenstål. Sidene er 420J2 rustfritt stål. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlaging til en fantastisk opplevelse. Mesteparten av knivene er produsert for hånd og håndslipt, noe som er et gammelt, tradisjonelt japansk håndverk.

Håndtaket er redwood, som er et bartre fra California med en blank rødlig kjerne som mørkner etterhvert. Hardhet på Rockwell skalaen: 56-58.

Stålkvaliteten

Bladet er 16,5 cm langt og lages ved at stålet varmes opp til 1050 grader celsius og senere avkjølt i -70 grader celsius, noe som gjør bladet ekstra sterkt. Kniven har et godt håndtak som gir deg et godt grep og en skarp skjærekant som vil vare lenge. Det bølgete designet som er innlemmet på bladet stammer fra det japanske sverd mønsteret kalt «Hamon». Når du bruker kniven er det som om du bruker et ekte Katana sverd som kutter ingrediensene rent og jevnt.

 

 

Kniver i samme serie

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO