Master-serien er ideell for både hobbykokker som ønsker det beste i kjøkkenet og profesjonelle kokker som krever pålitelige verktøy i sitt arbeid. Utformingen av knivene appellerer til de som verdsetter kvalitet og funksjonalitet i sitt kjøkkenutstyr. Sveisen mellom bladet og håndtaket forhindrer vanninntrenging, noe som sikrer både hygiene og holdbarhet.
Master er en klassisk, tidløs og elegant serie med enestående ytelse. Hver kniv i denne serien har 8A japansk molybden stål som øker styrken og seighet i materialet – en solid hardhet, skarphet og rustbestandighet. Skaftet er laget av sort POM som er et type kunstmaterial som har høy mekanisk styrke, stivhet og overflaterhardhet. Det gir et komfortabelt og sikkert grep. Hver kniv er omhyggelig håndslipt av dyktige håndverkere, noe som bevarer det tradisjonelle japanske håndverket og gir en perfekt balanse.
Hardhet på Rockwell-skalaen: 56-58.
Wood-serien er håndlaget og håndslipt – en hyllest til det tradisjonelle japanske håndtverket som har blitt perfeksjonert gjennom generasjoner. Det bølgete designet som er innlemmet på bladet stammer fra det japanske sverdmønsteret kalt «HAMON». Håndtaket, laget av Redwood fra California som vil mørkne vakkert over tid, og vil gi en karakter til hver kniv.
Knivene har 3-lags stål hvor det midterste laget er av 8A japansk molybdenstål. Sidene har 420J2 rustfritt stål. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlaging til en fantastisk opplevelse.
Hardhet på Rockwell skalaen: 56-58.
Hver kniv i Damask-serien er håndprodusert og håndslipt, som reflekterer japansk tradisjonelt håndverk. Med komposittskaft av sort Micarta for et behagelig grep, og med perfekt balanse og skarphet forvandles matlagingen til en opplevelse.
Damask-serien er produsert i japansk høykvalitets VG-10 rustfritt stål som kjernen i bladet. Stålet inneholder karbonstål av både høykarbon (veldig hardt stål) og lavkarbon (mykt stål) som legges vekselvis 16 ganger på hver side av kjernens blad. Knivene er mer motstandsdyktige mot rust enn tradisjonelle alternativer.
Smiingen involverer oppvarming av stål til 1050°C og avkjøling til –70°C for å øke styrken. Hver kniv gjennomgår grovslip, finslip og polering, noe som gir en tynn og varig skarp skjærekant. Damaskknivene kan kreve spesiell varsom håndtering for å bevare dens utseende og ytelse over tid.
Hardhet på Rockwell skalaen: 60-61.