Om kniven
Santokukniv med luftlommer er en skarp kniv med 8A stål i bladet. Den samme gode kokkekniven med et tilegg av konkave luftlommer frest inn i bladet som forhindrer vakuum og gjør at det du skjærer slipper lettere fra bladet. Brukes til grønnsaker, kjøtt og fisk uten ben.
Sekiryu Master serien
Master-serien er ideell for både hobbykokker som ønsker det beste i kjøkkenet og profesjonelle kokker som krever pålitelige verktøy i sitt arbeid. Utformingen av knivene appellerer til de som verdsetter kvalitet og funksjonalitet i sitt kjøkkenutstyr. Sveisen mellom bladet og håndtaket forhindrer vanninntrenging, noe som sikrer både hygiene og holdbarhet.
Master er en klassisk, tidløs og elegant serie med enestående ytelse. Hver kniv i denne serien har 8A japansk molybden stål som øker styrken og seighet i materialet – en solid hardhet, skarphet og rustbestandighet. Skaftet er laget av sort POM som er et type kunstmaterial som har høy mekanisk styrke, stivhet og overflaterhardhet. Det gir et komfortabelt og sikkert grep. Hver kniv er omhyggelig håndslipt av dyktige håndverkere, noe som bevarer det tradisjonelle japanske håndverket og gir en perfekt balanse.
Hardhet på Rockwell-skalaen: 56-58.
Stålets kvalitet
Bladet lages ved at stålet varmes opp til 1050 grader Celsius og senere avkjølt i minusgrader –70 grader Celsius. Denne prosessen gjør bladet ekstra sterkt. Denne kniven går gjennom fire prosesser, ved hjelp av grovt bryne, og mellombryne til finbryne, og polering til slutt.