Om kniven
En forsterket kniv med god tyngde laget for de tøffe oppgavene. Knivbladet er laget av VG-10 rustfritt stål, som har vanskelig for å ruste. Brukes til skjæring, hakking og snitting av kjøtt, fjærfe, grønnsaker og rotfrukter.
Sekiryu Damask serien
Hver kniv i Damask-serien er håndprodusert og håndslipt, som reflekterer japansk tradisjonelt håndverk. Med komposittskaft av sort Micarta for et behagelig grep, og med perfekt balanse og skarphet forvandles matlagingen til en opplevelse.
Damask-serien er produsert i japansk høykvalitets VG-10 rustfritt stål som kjernen i bladet. Stålet inneholder karbonstål av både høykarbon (veldig hardt stål) og lavkarbon (mykt stål) som legges vekselvis 16 ganger på hver side av kjernens blad. Knivene er mer motstandsdyktige mot rust enn tradisjonelle alternativer.
Smiingen involverer oppvarming av stål til 1050°C og avkjøling til –70°C for å øke styrken. Hver kniv gjennomgår grovslip, finslip og polering, noe som gir en tynn og varig skarp skjærekant. Damask-knivene kan kreve spesiell varsom håndtering for å bevare dens utseende og ytelse over tid.
Hardhet på Rockwell skalaen: 60-61.
Stålkvaliteten
Alle knivseriene er laget av japansk kvalitetsstål. Fabrikken produserer også sverd, noe som er et solid kvalitetsstempel. Knivene kombinerer en perfekt balanse med et godt håndtak, slik at den blir enkel å jobbe med. Hver eneste kniv er håndslipt av de beste knivmakerne i Japan.