Om kniven
Santokukniv med luflommer er en japansk kokkekniv. Kniven ligger godt i hånden og skarpheten gjør at den enkelt skjærer gjennom de fleste råvarer. Den er særlig anvendelig til å skjære tynne skiver av grønnsaker og sjømat. Den kan også brukes til å finhakke kjøtt eller urter. Luftlommene i bladet forhindrer vakuum og gjør at det du skjærer slipper kniven lettere.
Sekiryu Wood serien
Wood-serien er håndlaget og håndslipt – en hyllest til det tradisjonelle japanske håndtverket som har blitt perfeksjonert gjennom generasjoner. Det bølgete designet som er innlemmet på bladet stammer fra det japanske sverdmønsteret kalt «HAMON». Håndtaket, laget av Redwood fra California som vil mørkne vakkert over tid, og vil gi en karakter til hver kniv.
Knivene har 3-lags stål hvor det midterste laget er av 8A japansk molybdenstål. Sidene har 420J2 rustfritt stål. Knivene har en perfekt balanse og skarphet som gjør matlaging til en fantastisk opplevelse.
Hardhet på Rockwell skalaen: 56-58.
Stålkvaliteten
Bladet er 16,5 cm langt og lages ved at stålet varmes opp til 1050 grader celsius og senere avkjølt i -70 grader celsius, noe som gjør bladet ekstra sterkt. Kniven har et godt håndtak som gir deg et godt grep og en skarp skjærekant som vil vare lenge. Det bølgete designet som er innlemmet på bladet stammer fra det japanske sverd mønsteret kalt «Hamon». Når du bruker kniven er det som om du bruker et ekte Katana sverd som kutter ingrediensene rent og jevnt.