Sekiryu Damask

Santokukniv 18 cm

Ost, kjøtt og tynne skiver på grønnsaker og sjømat.
18 cm
VG-10 rustfritt damaskstål
Komposittskaft, sort Micarta
Presisjonskutting

Om kniven

En forsterket kniv med god tyngde laget for de tøffe oppgavene. Knivbladet er laget av VG-10 rustfritt stål, som har vanskelig for å ruste. Brukes til å skjære ost, kjøtt og tynne skiver på grønnsaker og sjømat.

Sekiryu Damask serien

Hver kniv i Damask-serien er håndprodusert og håndslipt, som reflekterer japansk tradisjonelt håndverk. Med komposittskaft av sort Micarta for et behagelig grep, og med perfekt balanse og skarphet forvandles matlagingen til en opplevelse.

Damask-serien er produsert i japansk høykvalitets VG-10 rustfritt stål som kjernen i bladet. Stålet inneholder karbonstål av både høykarbon (veldig hardt stål) og lavkarbon (mykt stål) som legges vekselvis 16 ganger på hver side av kjernens blad. Knivene er mer motstandsdyktige mot rust enn tradisjonelle alternativer.

Smiingen involverer oppvarming av stål til 1050°C og avkjøling til –70°C for å øke styrken. Hver kniv gjennomgår grovslip, finslip og polering, noe som gir en tynn og varig skarp skjærekant. Damask-knivene kan kreve spesiell varsom håndtering for å bevare dens utseende og ytelse over tid.

Hardhet på Rockwell skalaen: 60-61.

Stålkvaliteten

Alle knivseriene er laget av japansk kvalitetsstål. Fabrikken produserer også sverd, noe som er et solid kvalitetsstempel. Knivene kombinerer en perfekt balanse med et godt håndtak, slik at den blir enkel å jobbe med. Hver eneste kniv er håndslipt av de beste knivmakerne i Japan.

 

Kniver i samme serie

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO