Genuin matglede
For Aleksander handler kokkefaget om prosessen og gleden av å skape noe. Å behandle tradisjon med respekt, og samtidig alltid bevege seg framover. Derfor er utvikling avgjørende, både for han personlig, men og for bransjen han er en del av.
Å finne balansen mellom ambisjon og ydmykhet, struktur og kreativ frihet. Å skynde seg langsomt, men alltid være sulten etter mer definerer Aleksander som kokk og menneske. Derfor vil han alltid søke etter genuin matglede med innovasjon i fokus. For når alt kommer til alt, er det lidenskapen til faget som driver Aleksander videre.
Aleksanders matstil er preget av hans oppvekst i Oslo. Det gjenspeiler seg i byens røffe og moderne matscene, mikset med en tydelig inspirasjon fra asiatisk matkunst.
– Etter flere års erfaring fra topprestaurantene Statholdergaarden, Sentralen, Festningen og Happolati, har jeg nå valgt å gå vekk fra restaurantlivet for å satse på egen merkevare, forteller Aleksander forventningsfullt.
Personlig, reflektert, innovativ og modig
– Jeg ønsker å gjøre en forskjell i bransjen, og motiveres av utvikling og god, gjennomtenkt mat. Å se mulighetsrom på en reflektert måte, og skape helhetlige løsninger for mine samarbeidspartnere. Inspirere morgendagens kokker til å se kreative, bærekraftige måter å jobbe med faget vårt på, synes jeg er utfordrende, spennende og veldig verdifullt.