Aleksander Vartdal

Profesjonell kokk, matfaglig konsulent og kreativ utvikler.

Det handler om å finne balansen mellom ambisjon og ydmykhet, struktur og kreativ frihet. Å skynde seg langsomt, men alltid være sulten etter mer, forteller en begeistret Aleksander.

Genuin matglede

For Aleksander handler kokkefaget om prosessen og gleden av å skape noe. Å behandle tradisjon med respekt, og samtidig alltid bevege seg framover. Derfor er utvikling avgjørende, både for han personlig, men og for bransjen han er en del av.

Å finne balansen mellom ambisjon og ydmykhet, struktur og kreativ frihet. Å skynde seg langsomt, men alltid være sulten etter mer definerer Aleksander som kokk og menneske. Derfor vil han alltid søke etter genuin matglede med innovasjon i fokus. For når alt kommer til alt, er det lidenskapen til faget som driver Aleksander videre.

Aleksanders matstil er preget av hans oppvekst i Oslo. Det gjenspeiler seg i byens røffe og moderne matscene, mikset med en tydelig inspirasjon fra asiatisk matkunst.

– Etter flere års erfaring fra topprestaurantene Statholdergaarden, Sentralen, Festningen og Happolati, har jeg nå valgt å gå vekk fra restaurantlivet for å satse på egen merkevare, forteller Aleksander forventningsfullt.

Personlig, reflektert, innovativ og modig

– Jeg ønsker å gjøre en forskjell i bransjen, og motiveres av utvikling og god, gjennomtenkt mat. Å se mulighetsrom på en reflektert måte, og skape helhetlige løsninger for mine samarbeidspartnere. Inspirere morgendagens kokker til å se kreative, bærekraftige måter å jobbe med faget vårt på, synes jeg er utfordrende, spennende og veldig verdifullt.

Om Sekiryu
Japanske kjøkkenkniver av ypperste kvalitet. Direkte fra Seki – Japans sverdsentrum i over 700 år.
Følg oss
Følg tettere på Sekiryu via Youtube.
nb_NO